Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

14 stycznia 2012

Warsztaty kulinarne Kamis


Moja nagroda w konkursie kulinarnym na portalu www.polskagotuje.pl





5 stycznia w warszawskiej akademii Kurta Schellera odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których przygotowywaliśmy "Kuszącą kolację dla dwojga" z szefem Studia Kulinarnego KAMIS Maciejem Wawryniukiem.



Maciej Wawryniuk zdradził, że nasze lodówki i spiżarnie pełne są afrodyzjaków, które można wykorzystać w przeróżnych kombinacjach smakowych.























































































Po inspirującym wstępie, uczestnicy udali się do kuchni, by sprawdzić, jak teoria sprawdza się w praktyce. Wszyscy ostro wzięli się do pracy ponieważ przepisy i produkty były sporym wyzwaniem.























Dania, które wspólnie z szefem Studia Kulinarnego KAMIS Maciejem Wawryniukiem przygotowaliśmy podczas warsztatów:


Szafranowe fetuccine z przegrzebkami i szparagami

Podwójna rozkosz

Sola i łosoś w miłosnym uścisku podana na rukoli z puree z ananasa

Krewetki z sosem z pomarańczy aromatyzowanym anyżem

Polędwica w czerwonym winie pieczona w cieście francuskim

Świeże owoce w filo z zabaglione

Na zakończenie warsztatów była wspólna uczta, podczas której uczestnicy warsztatów mogli spróbować wszystkich przygotowanych przez siebie dań.

Była to też okazja do wymiany opinii i pomysłów, a także podzielenia się wrażeniami z samym szefem kuchni, który chętnie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem ze wszystkimi.
Potrawy i przepisy napewno będą dobrą inspiracją do nowych pomysłów w domowym zaciszu.

Wszyscy dostali prezenty pod postacią pięknego zestawu przypraw Kamis i form silikonowych.

1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...