Moja nagroda w konkursie kulinarnym na portalu www.polskagotuje.pl
5 stycznia w warszawskiej akademii Kurta Schellera odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których przygotowywaliśmy "Kuszącą kolację dla dwojga" z szefem Studia Kulinarnego KAMIS Maciejem Wawryniukiem.
Maciej Wawryniuk zdradził, że nasze lodówki i spiżarnie pełne są afrodyzjaków, które można wykorzystać w przeróżnych kombinacjach smakowych.
Dania, które wspólnie z szefem Studia Kulinarnego KAMIS Maciejem Wawryniukiem przygotowaliśmy podczas warsztatów:
Szafranowe fetuccine z przegrzebkami i szparagami
Podwójna rozkosz
Sola i łosoś w miłosnym uścisku podana na rukoli z puree z ananasa
Krewetki z sosem z pomarańczy aromatyzowanym anyżem
Polędwica w czerwonym winie pieczona w cieście francuskim
Świeże owoce w filo z zabaglione
Na zakończenie warsztatów była wspólna uczta, podczas której uczestnicy warsztatów mogli spróbować wszystkich przygotowanych przez siebie dań.
Była to też okazja do wymiany opinii i pomysłów, a także podzielenia się wrażeniami z samym szefem kuchni, który chętnie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem ze wszystkimi.
Potrawy i przepisy napewno będą dobrą inspiracją do nowych pomysłów w domowym zaciszu.
fajna przygoda, zazdroszcze.
OdpowiedzUsuń