1,5 kg ryby
1 cebula
1 marchewka
6 ziaren ziela angielskiego
6 ziaren jałowca
pieprz ziarnisty 0,5 łyżeczki
1 łyzka cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka gorczycy białej
1 szkl octu
1,5 szkl wody
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 jajka
mąka do panierowania
bułka tarta do panierowania
Ryby oczyścić pokroić w dzwonka, skropić sokiem z cytryny . Panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Usmażone ryby ułożyć w naczyniu.
Przygotować z podanych składników zalewę. Cebule pokroić w plasterki, dodać marchewkę pokrojoną na plasterki, dodać przyprawy koncentrat cukier, sól i zagotować.
Gorącą zalewą zalać ryby i obłożyć cebulką i marchewką z zalewy, można warstwami.
Pojemnik przykryć i odstawić na co najmniej 24 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.