Siódmego marca w siedzibie SmArt Studio w Warszawie na ulicy Hożej 51
odbyły się warsztaty organizowane przez Poska Gotuje i Kamis, a naszym nauczycielem był Maciej Wawryniuk.
Tematem spotkania były dania Wielkanocne. Czyli pachnąco wiosennie i kolorowo.
Pracowaliśmy w zespołach dwu osobowych.
Do przygotowania każda grupa miała trzy dania, u nas były to;
Królik z rozmarynem duszony w białym winie
Domowa szynka nadziewana chrzanem z jajkiem i szczypiorkiem,
Biała kiełbasa w cieście z konfiturą z czerwonej cebuli
(wyborny smak konfitury zaskoczył mnie - znakomity dodatek)
Na stole pojawiły się tez inne dania
- Wielkanocna zupa chrzanowa z kalarepką - w kalarepkach
- Pomidorki nadziewane pastą jajeczną z anchois z oliwkami
- Pasztet z warzyw
- Wiosenna sałatka z jajeczkami przepiórczymi i sosem z tuńczyka
- Sandacz w sosie szczawiowym
Tak zastawiony stół to marzenie :)
W rodzinnej atmosferze przy zastawionym stole zrobiliśmy sobie zdjęcie grupowe (które pojawi się w późniejszym czasie) i zasiedliśmy do suto zastawionego stołu. Potrawy były wyborne. Wszyscy jedli i próbowali potraw które inni wykonali. Teraz można było porozmawiać i pożartować.
Po kolacji Wielkanocnej, na pożegnanie, wszyscy uczestnicy dostali firmowe upominki Przyprawy przydadzą się w kuchni.
Tak ode mnie - Wspaniałe spotkanie i cieszę się że mogłam uczestniczyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.