Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

10 marca 2012

Warsztaty kulinarne z Polska Gotuje, Kamisem i Maciejem Wawryniukiem - Dania Wielkanocne




Siódmego marca w siedzibie SmArt Studio w Warszawie na ulicy Hożej 51
odbyły się warsztaty organizowane przez Poska Gotuje i Kamis, a naszym nauczycielem był Maciej Wawryniuk.


Tematem spotkania były dania Wielkanocne. Czyli pachnąco wiosennie i kolorowo.



Pracowaliśmy w zespołach dwu osobowych.





Do przygotowania każda grupa miała trzy dania, u nas były to;

Królik z rozmarynem duszony w białym winie


Domowa szynka nadziewana chrzanem z jajkiem i szczypiorkiem,





Biała kiełbasa w cieście z konfiturą z czerwonej cebuli
(wyborny smak konfitury zaskoczył mnie - znakomity dodatek)


Na stole pojawiły się tez inne dania



  1. Wielkanocna zupa chrzanowa z kalarepką - w kalarepkach
  2. Pomidorki nadziewane pastą jajeczną z anchois z oliwkami
  3. Pasztet z warzyw
  4. Wiosenna sałatka z jajeczkami przepiórczymi i sosem z tuńczyka
  5. Sandacz w sosie szczawiowym


Tak zastawiony stół to marzenie :)




W rodzinnej atmosferze przy zastawionym stole zrobiliśmy sobie zdjęcie grupowe (które pojawi się w późniejszym czasie) i zasiedliśmy do suto zastawionego stołu. Potrawy były wyborne. Wszyscy jedli i próbowali potraw które inni wykonali. Teraz można było porozmawiać i pożartować.


Po kolacji Wielkanocnej, na pożegnanie, wszyscy uczestnicy dostali firmowe upominki Przyprawy przydadzą się w kuchni.

Tak ode mnie - Wspaniałe spotkanie i cieszę się że mogłam uczestniczyć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...