Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 marca 2012

Żurek z białą kiełbasą


3 białe kiełbaski
1 cebula
3 ząbki czosnku
szczypta bazylii
listek laurowy
2 łyżeczki przyprawy do żurku
ziele angielskie
1 łyżeczka gorczycy białej
garść włoszczyzny mieszanej
szczypta kolendry
szczypta majeranku
1 szkl śmietany
1 łyżka chrzanu
pół szkl zakwasu do żurku






Zagotować ok półtora litra wody włożyć przekrojone na pół kiełbaski, dodać przyprawy, zakwas, cebulę, czosnek i włoszczyznę, gotować ok 30 min. Pod koniec dodać wymieszaną śmietanę, i doprawić do smaku solą chrzanem i pieprzem podawać z jajkiem na twardo. Dodatkowo można podać biały ser. Posypać natką pietruszki zielonym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...