Moje blogi

Strony

10 czerwca 2012

Wiosene faszerowane jajeczka


10 jajek
2 łyżki śmietany gęstej
1 łyżeczka majonezu
1 łyżka siekanego szczypiorku
szczypta  soli
szczypta pieprzu
pół łyżeczki papryczki słodkiej
tarta bułka do panierowania
olej do smażenia


Jajka gotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Do żółtek dodać śmietanę , majonez i przyprawić do smaku.
Nakładać łyżeczką nadzienie do każdego białka lekko uciskając, panierować nadziewaną stronę i smażyć na złoty kolor. Podać na sałatach z rzodkiewką, rzeżuchą. Doskonałym dodatkiem będzie sos słodko kwaśny.

Pyszna przystawka na piknik, grilla i przyjęcie.

3 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.