Warsztaty z Paclanem - Kuchnia Hiszpańska w restauracji Blue Cactus
I znów udało mi się wyskoczyć na spotkanie z bloggerami. Nie ważne że trzeba było wstać o 4 i jechać prawie 4 godziny. Warsztaty zawsze są warte takiego poświęcenia.
Blue Cactus - Warszawa
Cierpliwy szef kuchni z uśmiechem opowiedział nam o kuchni Hiszpańskiej i przeżył sesję zdjęciową.
Miła atmosfera w lokalu Blue Cactus rozmowy bez końca i to co najważniejsze, wspólne gotowanie.
Szybko ustawieni w grupy przygotowaliśmy produkty do obróbki. Podglądając innych przygotowania poszły sprawnie potem dania zostały upieczone, usmażone i uduszone :)
I na koniec przy wspólnym stole skonsumowane.
Wszystko było pyszne i wyjątkowe.
Szef kuchni wszystko nam pokazał od podstaw i cierpliwie zniósł nasze fotografowanie.
Migdałowe ciasteczka
Daktyle nadziewane chorizo
Daktyle nadziewane chorizo
Tortilla espanola
Paella z Walencji z kurczakiem, kiełbasą chorizo i owocami morza.
Gazpacho
Lubię wszelkie nowości i jestem otwarta na nowe smaki. Paella była mi znana wcześniej ale zaskoczył mnie smak daktyli z chorizo . Ogólnie wszystko było wyśmienite. Na pewno skorzystam z otrzymanych przepisów.
Kuchnia Hiszpańska przypadła mi do gustu.
Jak kolorowo :)
OdpowiedzUsuńtylko pozazdrościć, super :)
OdpowiedzUsuń