Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

21 stycznia 2013

Węgierski gulasz z fasolą

Węgierski gulasz z fasolą
200 g drobnej białej fasoli
300 g wieprzowiny może być łopatka
żeberka lub kości
1 łyżeczka przyprawy do fasoli prymat
1 łyżeczka przyprawy węgierskiej
3 łyżki koncentratu pomidorowego
listek laurowy
szczypta chili
kilka ziaren ziela angielskiego
świeże lub mrożone oregano
natka pietruszki
majeranek

Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Wodę odlać , zalać czystą, włożyć umyte kości.
Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na ostrym ogniu. Do fasoli dodać listek laurowy i ziele angielskie po czym mięso usmażone i jeśli zostało coś na patelni należy wlać 2-3 łyżki gorącej wody w ktorej gotuje się fasola, opłukać i dodać do gulaszu. Dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. przyprawić przyprawą węgierską i przyprawą do fasoli.
Kiedy fasolka jest juz miękka dodać koncentrat pomidorowy , dobrze wymieszać i doprawić ziołami. Podawać z pieczywem.

Węgierski gulasz z fasolą



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...