3-4 skrzydełka
2 ziemniaki
1 marchewka
pół cebuli
pół szkl czerwonej soczewicy
pół łyżeczki curry
szczypta majeranku
sól
pieprz
koperek i natka pietruszki
Skrzydełka oczyścić, włożyć do garnka zalać wodą i od razu dodać marchewkę, cebulę, ziemniaki i soczewicę, doprawić curry, dodać majeranek i sól do smaku. Gotować do miękkości mięsa i warzyw. Soczewica powinna się rozgotować i zagęścić zupę. Przed podaniem posypać koperkiem i pietruszką.
podawać z tostami lub bułką.
2 ziemniaki
1 marchewka
pół cebuli
pół szkl czerwonej soczewicy
pół łyżeczki curry
szczypta majeranku
sól
pieprz
koperek i natka pietruszki
Skrzydełka oczyścić, włożyć do garnka zalać wodą i od razu dodać marchewkę, cebulę, ziemniaki i soczewicę, doprawić curry, dodać majeranek i sól do smaku. Gotować do miękkości mięsa i warzyw. Soczewica powinna się rozgotować i zagęścić zupę. Przed podaniem posypać koperkiem i pietruszką.
podawać z tostami lub bułką.
z miłą chęcią bym spróbowała takiej zupy :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana!