![]() |
Imbirowy kurczak i kasza jaglana |
1 szkl kaszy jaglanej
3 udka
2 marchewki
1 cebula
4-5 ząbki czosnku
4 łyżki groszku z puszki

szczypta szafranu
1 łyżeczka mielonego imbiru
pieprz
sól
szczypta kolendry
natka pietruszki
łyżka tłuszczu

100 ml dobrej śmietany 22%
Kaszę jaglaną ugotować na 2 szkl wody z dodatkiem soli. Kiedy wciągnie wszystką wodę zgasić ogień i przykryć pokrywką.
Mięso odkroić od kości, pociąć na małe kawałki, marchewkę posiekać w talarki , cebulę w krążki.

Podawać z kaszą jaglaną.
![]() |
Imbirowy kurczak i kasza jaglana |
Opublikowany w

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.