Kurczak w brązach |
na marynatę;
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka octu winnego czerwonego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki papryki słodkiej
Kurczaka umyć, oczyścić wnętrze.
Produkty na marynatę wymieszać w miseczce.
Kurczak w brązach |
Można w międzyczasie obrócić kurczaka.
Przełożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego, polać odstałą marynatą, podlać ok pół szkl wody i wstawić do piekarnika na dolną półkę. Piec ok 1,5 godz w temp 200 st.
Do kurczaka przygotować pieczone ziemniaczki lub frytki i surówkę z kiszonej kapusty.
Kurczak w brązach |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.