Chrupiąca sałatka z ciecierzycą |
Chrupiąca sałatka z ciecierzycą |
4- 5 ogórków konserwowych
5 jajek na twardo
2 ugotowane marchewki
1 ugotowana pietruszka
1 cebula
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu
1 łyżeczka musztardy
przyprawa do sałatek Kamis
sól
pieprz
Ciecierzycę namoczyć na ok 12 godzin, odcedzić, zalać czystą wodą i ugotować do miękkości.
Wystudzić. Kapustę pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę, cebulę, ogórki i jajka również w kostkę.
Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą, dodać do sałatki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Chrupiąca sałatka z ciecierzycą |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.