Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

26 maja 2013

Medaliony we własnym sosie


Testowanie Produktów Index Food




Index Food jest wiodącą firmą dystrybucyjną w Polsce na rynku produktów spożywczych kuchni śródziemnomorskiej. Działają na polskim rynku jako dystrybutor włoskich, a od 2006 także hiszpańskich produktów najwyższej jakości na bazie kontraktów wyłącznościowych z producentami.




Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, De Cecco, Arrighi, Grand’Italia, Rio Mare, Ponti, Serpis i Limmi, a także Sunquick!














Na tą potrawę użyłam Oleju Ryżowego Olitalia

Smażenie na tym oleju jest przyjemne i aromatyczne, olej nie wydziela żadnych zapachów, smaży na złoty kolor i nie przypalają się na nim potrawy. 





Medaliony we własnym sosie 




wieprzowina z łopatki 600 g
cebula
sól
pieprz
kolendra
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
olej ryżowy Olitalia










Mięso pokroić na plastry, kolendrę utłuc z pieprzem , posypać z obu stron mięso. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju ryżowego Olitalia, mięso smażyć z obu stron do zrumienienia.  Cebulę pokroić w plastry , dodać do mięsa , chwilę podsmażyć , podlać wodą ok 3/4 szkl, przykryć pokrywką i dusić do miękkości podlewając w razie potrzeby . Na koniec zagęścić sos mąką kukurydzianą.
Medaliony podawać z ziemniakami z wody i sałatką lub marynatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...