Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

24 maja 2013

Pulpeciki w przecierze pomidorowym Valfrutta

Testowanie Produktów Index Food




Index Food jest wiodącą firmą dystrybucyjną w Polsce na rynku produktów spożywczych kuchni śródziemnomorskiej. Działają na polskim rynku jako dystrybutor włoskich, a od 2006 także hiszpańskich produktów najwyższej jakości na bazie kontraktów wyłącznościowych z producentami.



Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, De Cecco, Arrighi, Grand’Italia, Rio Mare, Ponti, Serpis i Limmi, a także Sunquick!












Na tą potrawę użyłam dwóch produktów



Przecier jest smaczny, nie potrzebuje rozrzedzania ani zagęszczania. 
Wystarczy zanurzyć w nim podsmażone pulpeciki i zagotować i juz jest gotowy do spożycia. 

Olej Ryżowy nadaje się do smażenia mięs , nie wydaje przy tym nieprzyjemnego zapachu i nie wchłania się w potrawę.






Pulpeciki w przecierze pomidorowym Valfrutta 



 500 g mięsa
1 bułeczka kajzerka
przyprawa do mięsa mielonego
sól
pieprz 
1 ząbek czosnku
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
do smażenia Olej Ryżowy Olitalia
bułka tarta do panierowania

na sos
Przecier pomidorowy Valfrutta 500g
bazylia
oregano
majeranek






Mięso wymieszać z przyprawami, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno posiekany czosnek i jajko,. Wyrobić masę mięsną i uformować kulki o wielkości brzoskwinki, opanierować i usmażyć na rozgrzanym Oleju Ryżowym Olitalia.








 W rondelku przygotować sos. Wylać przecier pomidorowy Valfrutta



, dodać przyprawy i włożyć obsmażone pulpeciki, gotować 5 min.












Podawać z makaronem i sałatką lub marynatami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...