W tym roku mamy wysp truskawek wiec postanowiłam zrobić z nimi coś nowego.
Ususzyłam.
Wspaniale nadają się do zielonej herbaty lub po prostu do schrupania.
Należy truskawki przekroić na pół, większe na plasterki, ułożyć w suszarce i suszyć.
Ile? To zależy od truskawek i ich soczystości. Ja suszyłam cały dzień, przekładałam i odwracałam. Wieczorem wyłączyłam i pozostawiłam tak do drugiego dnia.
Jeszcze ze dwie godzinki dosuszyłam , wyłączyłam .. wystygło i już.
Niewiele pracy a jaka radość :)
Ususzyłam.
Wspaniale nadają się do zielonej herbaty lub po prostu do schrupania.
Należy truskawki przekroić na pół, większe na plasterki, ułożyć w suszarce i suszyć.
Ile? To zależy od truskawek i ich soczystości. Ja suszyłam cały dzień, przekładałam i odwracałam. Wieczorem wyłączyłam i pozostawiłam tak do drugiego dnia.
Jeszcze ze dwie godzinki dosuszyłam , wyłączyłam .. wystygło i już.
Niewiele pracy a jaka radość :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.