2 udka
1 cebula
2 marchewki
1 pietruszka
2 listki zielone pora
2 gałązki selera (nać)
bazlia
oregano
majeranek
3 łyżki soczewicy czerwonej
3-4 ziemniaki lekko ugotowane ok 10 min
1 łyżka sosu sojowego - grzybowego Tao Tao
Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać wodą, dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulę, ugotować mięso do miękkości, wyjąć , oddzielić od kości i pokroić drobno. Dodać do wywaru mięso i czerwoną soczewicę, posiekany por i seler, przyprawić do smaku i gotować aż soczewica rozgotuje się (soczewica czerwona jest bardzo delikatna) . Ziemniaki pokroić na nierówne kawałeczki, przyrumienić na patelni i dodać do gulaszu. Zagotować , posypać dużą ilością natki pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.