1 patison ok 250-300 g
1-2 plastry szynki lub innej wędliny
40 g sera feta lub białego
sól
pieprz
1 jajko
3 łyżki mąki
szczypta chili
natka pietruszki
Patisona zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać jajko, pokruszyć ser, dodać drobno pokrojoną wędlinę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę i mąkę. Dobrze szybko wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wylać rozrobione ciasto. Smażyć z obu stron jeden duzy placek. Obrócić przy pomocy talerza. Podawać na gorąco z keczupem lub sosem słodko-kwaśnym.
1-2 plastry szynki lub innej wędliny
40 g sera feta lub białego
sól
pieprz
1 jajko
3 łyżki mąki
szczypta chili
natka pietruszki
Patisona zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać jajko, pokruszyć ser, dodać drobno pokrojoną wędlinę, doprawić do smaku, dodać posiekaną natkę i mąkę. Dobrze szybko wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wylać rozrobione ciasto. Smażyć z obu stron jeden duzy placek. Obrócić przy pomocy talerza. Podawać na gorąco z keczupem lub sosem słodko-kwaśnym.
Pozdrawiam serdecznie i gratuluję smacznego bloga!
OdpowiedzUsuńChciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI, gdzie dołączyło już ponad 1400 blogerów z Polski! Nasze strony są już dostępne w 37 krajach i jesteśmy drugą co do wielkości wyszukiwarką przepisów kulinarnych na świecie!
Byłoby mi bardzo miło, jakby i Twoje przepisy znalazły się u nas i tym samym trafiły do jeszcze większego grona odbiorców :)
Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog
Życzę miłego dnia!