400 ml musu malinowego (zmiksowane świeże lub mrożone maliny)
400 ml wody
40 g mąki ziemniaczanej
4 kopiaste łyżki cukru
Mus malinowy wymieszać z wodą , dodać cukier i makę ziemniaczaną,
wstawić na niewielki ogień i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Kisiel rozlać do salaterek.
Można podać z bitą śmietaną.
400 ml wody
40 g mąki ziemniaczanej
4 kopiaste łyżki cukru
Mus malinowy wymieszać z wodą , dodać cukier i makę ziemniaczaną,
wstawić na niewielki ogień i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Kisiel rozlać do salaterek.
Można podać z bitą śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.