![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVBcKfL02kcOU-goxG76eydrLQN_2WLgVenfsfeoTs5qXb0uvwabJ0E7ht4WEzNz__24trDG12LzK5IPOrRM76dfEJqBZBENAG5UzECXG2JlqRSal4I0FpzUSSNmZO3tzlS2oHdMi8-3IO/s280/dynia+pieczona+z+konfitur%C4%85+z+jarz%C4%99binyb1.jpg)
czosnek granulowany
sól
pieprz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsw7JwyR-lffDheLpysjJ3AJkbWpXJjjqwsk1tCkGXCARubx8K7w2IFFJK5P_wy5V2AIHJBMT4IZ7-CepGCaq1r8-fIj09WzDoonwRjQ6n7zn7jOYKW3UxnEvUI9agBW9pvWXS0rGsuVHB/s280/dynia+pieczona+z+konfitur%C4%85+z+jarz%C4%99binyb.jpg)
słodka papryczka ok 1 łyżeczka
konfitura z jarzębiny
Dynię pokroić na plastry, olej wymieszać z papryczką solą i pieprzem, włożyćgo naczynia pokrojoną dynię i wymieszać by cala się natłuściła. Ułożyć dynię na blaszkach na papierze i delikatnie opruszyć czosnkiem granulowanym. Na każdym kawałku ułożyć małą łyżeczkę konfitury z jarzębiny. Piec w temp 180 st z termoobiegiem ok 20 min.
Dynia nadaje się do spożycia zaraz po upieczeniu lub pieczemy bez jarzębiny i zużyć do sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.