![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitlao8vlLoFWWrFnFnZzM76yMQMevMUBtOK6t1eQbgJNjF1OXCa5ADrCcS5zdC7S0IWsM509-uRnyA8HU7JQmm8JOR1LkW8gJuHzpWp2uX8kY-QAQN6SMTs3NNdbG8f187giNWY1JFVyfY/s280/pstr%C4%85g+pieczony+z+koperkiemb2.jpg)
oliwa
sok z cytryny
cytryna
1 łyżeczka koperku suszonego
1 łyżeczka natki pietruszki suszonej
sól
pieprz
plasterek masła do każdej ryby
Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na kilka godzin.
Pstraga naciąć w 4 miejscach, koperek i natkę wymieszać z oliwą i solą, Do każdego nacięcia włozyć troszeczke tej marynaty ziołowej i maly plasterek cytryny skórką do góry. Do środka pstrągów włożyć masełko i reszte ziółek z oliwą. Pstrągi wstawić do piekarnika na pół godziny w temp ok 180 st.
Pstrągi podałam z frytkami i surówką.
dawano ryby nie jadłam :) fajny pomysł na frytki !
OdpowiedzUsuńWyglądaja mega apetycznie :) uwielbiam rybeczki :-)
OdpowiedzUsuńja tez uwielbiam, moja rodzinka mniej ale trudo.. :P
Usuń