6 skrzydełek
1 cebula
sól
pieprz
2 łyżki suszonych mielonych grzybów
(u mnie są to suszone opieńki)
szczypta suszonej chili
szczypta estragonu
500 ml wody
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Skrzydełka oczyścić i umyć, osuszyć na durszlaku. Na patelni przyrumienić z obu stron, Cebulę też na chwilę wrzucić na patelnię. Wszystko przełożyć do rondelka i podlać wodą, dodać przyprawy i suszone grzyby. Gotować pod lekko uchyloną pokrywką aż skrzydełka będą miękkie a sos nabierze ładnego grzybowego koloru i zawiesistej konsystencji. W odrobinie wody rozrobić mąkę kukurydzianą i ostrożnie mieszając dodać i doprowadzić do wrzenia. Podawać z ziemniakami i konserwowym ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.