1 mały korpus z kurczaka
4 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
1/4 główki kapusty
1 cebula
ziele angielskie
majeranek
sól
pieprz
szczypta kminku
natka pietruszki
świeży majeranek
Porcje rosołową umyć, zalać wodą ok 2 l i zagotować, dodać ziele angielskie , obrane i pokrojone ziemniaki, marchewke, cebulę posiekaną drobno i pietruszke, Następnie pokroić w kostkę kapustę i dodać do zupy. Posypać odrobiną kminku i majeranku.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Posypać natką i zielonym majerankiem.
Opublikowany w
4 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
1/4 główki kapusty
1 cebula
ziele angielskie
majeranek
sól
pieprz
szczypta kminku
natka pietruszki
świeży majeranek
Porcje rosołową umyć, zalać wodą ok 2 l i zagotować, dodać ziele angielskie , obrane i pokrojone ziemniaki, marchewke, cebulę posiekaną drobno i pietruszke, Następnie pokroić w kostkę kapustę i dodać do zupy. Posypać odrobiną kminku i majeranku.
Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
Posypać natką i zielonym majerankiem.
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.