Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 listopada 2013

Bitki wieprzowe panierowane



600 g wieprzowiny (szynka)
sól
pieprz
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka majeranku
3 łyżki maki
1 jajko
tłuszcz do smażenia

Ładny kawałek mięsa pokroić na plastry, dobrze rozbić je młotkiem jak na schabowy.
Mąkę wymieszać z przyprwami, jajko rozmącić ..
Panierować plastry mięsa w jajku i ziołowej panierce z mąką.
Smażyć z obu stron, podawać z kaszą i sałatką z ogórków.

1 komentarz:

  1. Pewnie jak zwykle juz nic nie ma nie ? Wy ożeroki hihi :D oczywiście żartuję :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...