1 kura rosołowa ugotowana
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
natka selera
600 ml rosołu
1 mała puszka mleka kokosowego
szczypta curry
łyżka startego imbiru
sól
pieprz
3 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
natka pietruszki
Kurę ugotować w rosole, wyjąć oddzielić mięso od kości, rozdrobnić, dodać pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i cebulę, podlać rosołem dodać imbir i gotować aż ważywa zmiekną, doprawić do smaku przyprawami, wlać mleczko kokosowe i jeszcze gotować. Śmietanę rozmieszać z mąką i odrobiną wody lub rosołu, podprawić potrawkę, Ja podałam z kluskami śląskimi ale potrawkę można również podać z chrupiącymi grzankami.
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
natka selera
600 ml rosołu
1 mała puszka mleka kokosowego
szczypta curry
łyżka startego imbiru
sól
pieprz
3 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
natka pietruszki
Kurę ugotować w rosole, wyjąć oddzielić mięso od kości, rozdrobnić, dodać pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i cebulę, podlać rosołem dodać imbir i gotować aż ważywa zmiekną, doprawić do smaku przyprawami, wlać mleczko kokosowe i jeszcze gotować. Śmietanę rozmieszać z mąką i odrobiną wody lub rosołu, podprawić potrawkę, Ja podałam z kluskami śląskimi ale potrawkę można również podać z chrupiącymi grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.