3 porcje karkówki ok 500 g
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy kremskiej
pół łyżeczki papryczki slodkiej
1 łyżka oliwy
szczypta soli
Karkówkę pokroić na plastry. Musztardy wymieszać z oliwą i przyprawami, nasmarować karkówkę z obu stron i odstawić na ok godzinę.
Na rozgrzany tłuszcz połozyć plastry mięsa i smazyć z obu stron po ok 4 min. Mięso powinno być spręzyste, nie twarde.
Podać z surówką i puree.
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy kremskiej
pół łyżeczki papryczki slodkiej
1 łyżka oliwy
szczypta soli
Karkówkę pokroić na plastry. Musztardy wymieszać z oliwą i przyprawami, nasmarować karkówkę z obu stron i odstawić na ok godzinę.
Na rozgrzany tłuszcz połozyć plastry mięsa i smazyć z obu stron po ok 4 min. Mięso powinno być spręzyste, nie twarde.
Podać z surówką i puree.
pyszny i szybki pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuń