Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

7 stycznia 2014

Kasztany jadalne w karmelu


600 g ksztanów
niepełna szkl cukru
łyżka masła
1łyżka rumu

Kasztany przepłukać, ponacinać i zalać wodą. Gotować 20 min.
Odcedzić, lekko przestudzić i obrać ze skorupek.
Na suchą patelnię wsypać cukier i mieszając rozpuścić, dodać maso, szybko i energicznie mieszając, następnie dodać kasztany i mieszać by całe umoczyly sie w karmelu, na koniec skropić rumem i szybko zdjąć na durzy talerz lub tace rozkladając osobno by sie nie posklejały. Wystudzić.
Kasztany w karmelu to słodka przegryzka na podwieczorek :) 


2 komentarze:

  1. Co za rozpusta ! Ślicznie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowita przegryzka.Jak ja lubię takie coś.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...