500 g ziemniakow
400 g dyni (mrożonej)
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
pół łyżeczki imbiru
pół łyżeczki słodkiej papryki
sól
pieprz
Ziemniaki obrać, do garnka włożyć razem z dynią, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Odcedzić (dynia zatrzyma trochę wody) dodać mąkę, masło i przyprawy i dokladnie utłuc lub wykonać to przy pomocy robota. Pure podawać do dań mięsnych .
400 g dyni (mrożonej)
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
pół łyżeczki imbiru
pół łyżeczki słodkiej papryki
sól
pieprz
Ziemniaki obrać, do garnka włożyć razem z dynią, gotować aż ziemniaki będą miękkie. Odcedzić (dynia zatrzyma trochę wody) dodać mąkę, masło i przyprawy i dokladnie utłuc lub wykonać to przy pomocy robota. Pure podawać do dań mięsnych .
Uwielbiam wszelkiego rodzaju puree a Twoja propozycja brzmi bardzo kusząco :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z tą dynią!:)
OdpowiedzUsuń