600 g wieprzowiny
1 cebula
1 marchewka
3 suszone pomidory z zalewy
szczypta chili
pół łyżeczki czerwonej papryki
1 litr rosołu
3 kiszone ogórki
3 ziemniaki
pół czerwonej papryki
1 łyżeczka przyprawy do Gyrosa
natka pietruszki
sól
pieprz
Mięso pokroić w kostkę, niezbyt drobną, jak na szaszłyki. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko włożyć do garnka, dodać przyprawy i posiekane suszone pomidory, podsmażyć aż mięso zacznie się rumienić. Podlać rosołem i gotować do miękkości, Następnie dodać pokrojone ziemniaki w kostkę i paprykę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie,na koniec dodać ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. W razie potrzeby dodać odrobinę wody.
Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.