Pierwszy raz je zrobiłam i muszę przyznac ze to nie jest złe :)
Napewno jeszcze je zrobię :)
500 g paróweczek
1/5 szkl wody
0,5 szkl octu 10 %
szczypta chili w płatkach
pół łyżeczki białej gorczycy
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
4 ziarenka ziela angielskiego
1 cebula
2 ząbki czosnku
Parówki obrać z osłonek, wrzucić na wrzątek na minutę, wyjąć, przestudzić i włożyć do słoika.
Cebulę obrać i pokroić na plasterki, czosnek obrać dodać resztę skladników, wodę i ocet i doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i odstawic na pół godziny. Zalewę wystudzić i zalać nią paróweczki ułożone w słoju.
Utopence wstawić do lodówki na co najmniej 3 dni.
Pyszna przekąska i przegryzka.
Napewno jeszcze je zrobię :)
500 g paróweczek
1/5 szkl wody
0,5 szkl octu 10 %
szczypta chili w płatkach
pół łyżeczki białej gorczycy
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
4 ziarenka ziela angielskiego
1 cebula
2 ząbki czosnku
Parówki obrać z osłonek, wrzucić na wrzątek na minutę, wyjąć, przestudzić i włożyć do słoika.
Cebulę obrać i pokroić na plasterki, czosnek obrać dodać resztę skladników, wodę i ocet i doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i odstawic na pół godziny. Zalewę wystudzić i zalać nią paróweczki ułożone w słoju.
Utopence wstawić do lodówki na co najmniej 3 dni.
Pyszna przekąska i przegryzka.
Zawsze byłam ciekawa tych parówek w occie, koniecznie muszę spróbować! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńCiekawe, nigdy takich nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńwłasnie zabieram się do nich :)
OdpowiedzUsuńBez obawy :) jako przegryzka są fajne .. :) smacznego
Usuń