Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lutego 2014

Wieprzowina po chińsku


500 g wieprzowiny (szynka)
1 marchewka
1 cebula
1 papryka
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka cukru
50 ml czerwonego wina
1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
sól
pieprz
szczypta imbiru

Mięso pokroić w paseczki, marchewkę pokroić w słupki, paprykę w paseczki, Cebulę i czosnek drobno posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekane warzywa, chwilę podsmażyć , dodać mięso , sos sojowy i przyprawy. Wysmażyć, następnie dodać wino i smażyć aż do momentu odparowania.
Podawać z ryżem.



1 komentarz:

  1. Od dziecka uwielbiam kuchnię chińską! Chętnie spróbuję zrobić takie danko na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...