Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 marca 2014

Jaskółcze gniazdeczka


400 g mielonego mięsa
sól
pieprz
pół cebuli
1 jajko
1/4 łyżeczki cynamonu
2 łyżki bułki tartej
słodka papryka
6 małych jajek

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Mięso wymieszać z przyprawami, dodać drobno posiekaną cebulę i bułkę tartą, wybić jajko i dobrze wymieszać masę mięsną. Podzielić na 6 równych części. Każdą wilgotnymi rękami rozpłaszczyć.
Jajka otoczyć w słodkiej papryce i zawinąć w masę mięsną. Panierować w bułce tartej.
Smażyć w średnio głębokim tłuszczu .


Podawać z ziemniakami lub pure i sałatką.

1 komentarz:

  1. Anonimowymaja 26, 2015

    Na pewno są smaczne....muszę zrobić. Dobre przepisy dajesz.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...