600 g wieprzowiny (łopatka)
1 marchewka
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/5 l wody
3 ziemniaki
sól
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
oregano
1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
2 pomidory (mogą być mrożone)
2 łyżki śmietany
natka pietruszki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę średnio o boku 2x2 cm.
Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę również w kostkę, drobno posiekać czosnek i wszystko przysmażyć do mocnego zrumienienia. Przełożyć do garnka, patelnię przepłukać i dodać wszystko do zupy, podlać wodą, dodać przyprawy i pomidory, gotować do miękkości , pod koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i ponownie ugotować. Na koniec dodać śmietanę i lekko zabielić zupę.
posypać natką pietruszki.
Wybacz ;)
OdpowiedzUsuńNominuję Ciebie i Twój blog do nagrody Liebster Blog Award i zapraszam do zabawy i bloga po odbiór nominacji
http://evita0007.blogspot.com/2014/03/nominacja-do-liebster-blog-award.html
pysznie wygląda, z pewnością wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńOoo uwielbiam gulaszową, poproszę miseczkę! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńWłośnie robię gulaszową z twojego przepisu pachnie obłędnie
OdpowiedzUsuń