3 szkl mąki
1.5 szkl cukru
9 jaj
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 kostki margaryny
aromat cytrynowy
cukier waniliowy
sok z połowy cytryny
skórka otarta z połowy cytryny
1 łyżka kakao
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, podawać po jednym jajku i po troszku mąki wymieszanej uprzednio z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać sok z cytryny i otartą skórkę oraz aromat .
ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i ubić ponownie.
Ciasto nakładać do foremek na babeczki małe silikonowe lub inne ..
Ciasta wystarcza na ok 12- 15 szt zależnie od wielkości foremek.
piec 25 min w temp 180 st.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.