ciasto;
300 g mąki
200 g margaryny
150 g cukru
3 żółtka
szczypta soli
nadzienie
3 białka
100 g białego sera
2 łyżki śmietany
pół szkl cukru
mieszanka bakaliowa (orzechy nerkowca, migdały, żurawina) 200 g
kilka moreli
odrobina lukru do dekoracji
Ciasto zagnieść, rozwałkować, wyciąć w kształcie jaja , lub mniejszych jajek.
Na brzegach jajek zrobić dekoracyjne szlaczki. Spody podpiec ok 10 min w temp 180 st.
Ser ze śmietaną i cukrem rozbić dokladnie blenderem. Dodać posiekane bakalie i ubite na pianę białka.
Masę rozłożyć na mazurkach i zapiec , ok 10 min w temp 170 st.
Po wystudzeniu udekorować lukrem i kwiatkami z moreli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.