3 jajka
3/4 szkl cukru
2 szkl mąki
pół szkl oleju słonecznikowego
pół szkl mleka
3/4 szkl gęstego dżemu porzeczkowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
szczypta chili
szczypta imbru
szczypta cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej
Jajka ubić z cukrem, dodać mleko i olej, następnie przyprawy i dżem oraz stopniowo mąkę. Ciasto dokładnie ubić . Foremki posmarować tłuszczem (silikonowych nie potrzeba smarować)
Napełnić foremki lub dwie keksówki . W foremkach piec 25 min w temp 180 st w keksówkach o 10 min dłużej.
Ciasto można przełożyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.