500 g wieprzowiny (szynka-łopatka)
1 szkl grochu łupanego
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
3-4 ziemniaki
3 ząbki czosnku
2 łyżki siekanej natki selera
pół łyżeczki białej gorczycy
1 łyżeczka oregano
sól
pieprz
koperek
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć razem z cebulą na niewielkiej ilości tłuszczu.
Przyrumienione mięso przełozyć do garnka, patelnię przepłukać i dodać do garnka. pokroić warzywa oprócz ziemniaków , zalać ok 2 litrami wody dodać groch i gotować do miękkości, ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, gotować do momentu kiedy będą miękkie. Dodać natkę selera i koperek.
1 szkl grochu łupanego
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
3-4 ziemniaki
3 ząbki czosnku
2 łyżki siekanej natki selera
pół łyżeczki białej gorczycy
1 łyżeczka oregano
sól
pieprz
koperek
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć razem z cebulą na niewielkiej ilości tłuszczu.
Przyrumienione mięso przełozyć do garnka, patelnię przepłukać i dodać do garnka. pokroić warzywa oprócz ziemniaków , zalać ok 2 litrami wody dodać groch i gotować do miękkości, ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, gotować do momentu kiedy będą miękkie. Dodać natkę selera i koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.