1 główka kapusty młodej
2 garście suszonych jabłek
1 jabłko
450 g kiełbasy (dobrej)
700 ml rosołu
sól
pieprz
kminek
oregano
majeranek
listek laurowy
ziele angielskie
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki
natka pietruszki
Kapustę poszatkować niezyt drobno (ja lubię grubo) Rosół zagotować w garnku, wrzucić kapustę i mieszać aż cała się sparzy. Dodać suszone jabłka i przyprawy. Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną kiełbasę, cebulę i jabłko , dodać do bigosu. Mieszać od czasu do czasu aż kapusta będzie miękka. ok 40 min. koncentrat wymieszać z ok pół szkl wody, dodać mąkę (ja mieszam w zakręconym słoiku)
Dodać do bigosu i jeszcze chwilę pogotować mieszając
Posypać natką pietruszki.
Opublikowane w
2 garście suszonych jabłek
1 jabłko
450 g kiełbasy (dobrej)
700 ml rosołu
sól
pieprz
kminek
oregano
majeranek
listek laurowy
ziele angielskie
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki
natka pietruszki
Kapustę poszatkować niezyt drobno (ja lubię grubo) Rosół zagotować w garnku, wrzucić kapustę i mieszać aż cała się sparzy. Dodać suszone jabłka i przyprawy. Na patelni przysmażyć drobno pokrojoną kiełbasę, cebulę i jabłko , dodać do bigosu. Mieszać od czasu do czasu aż kapusta będzie miękka. ok 40 min. koncentrat wymieszać z ok pół szkl wody, dodać mąkę (ja mieszam w zakręconym słoiku)
Dodać do bigosu i jeszcze chwilę pogotować mieszając
Posypać natką pietruszki.
Opublikowane w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.