500 g karkówki
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki oliwy
1 listek laurowy (połamać)
sól
pieprz
pieprz ziołowy
tymianek
majeranek
pół cebuli
50 g suszonych pomidorów w oliwie
smalec do smażenia
Karkówkę pokroić na dość grube plastry (porcje) Posypać przyprawami, oblać oliwą i octem balsamicznym, odstawić na 2-3 godziny. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć karkówkę z obu stron, dodać cebulę, po chwili podlać ok 1 szkl wody dodać pokrojone pomidory i dusić do miękkości ok 45 min, w razie potrzeby uzupełnić płyn. Podać z młodymi ziemniaczkami i mizerią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.