2 szkl mąki
0,5 kostki margaryny
0,5 szkl cukru
szczypta proszku do pieczenia
2 żółtka
2 łyżki śmietany
700 g sera
6 jajek
1 szkl cukru
1 margaryna
1 budyń czekoladowy
2 łyżki kakao
1 tabliczka gorzkiej czekolady
70 g daktyli
Ciasto zagnieść, wylepić formę lub tortownicę i podpiec spód, ok 12 min w temp 180 st.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio ser. Dodać budyń, kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która się rozpuści a potem zastygnie . Udekorować truskawkami.
0,5 kostki margaryny
0,5 szkl cukru
szczypta proszku do pieczenia
2 żółtka
2 łyżki śmietany
700 g sera
6 jajek
1 szkl cukru
1 margaryna
1 budyń czekoladowy
2 łyżki kakao
1 tabliczka gorzkiej czekolady
70 g daktyli
Ciasto zagnieść, wylepić formę lub tortownicę i podpiec spód, ok 12 min w temp 180 st.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio ser. Dodać budyń, kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która się rozpuści a potem zastygnie . Udekorować truskawkami.
wspaniały sernik, mniam!
OdpowiedzUsuńMusiał smakować wybornie :)
OdpowiedzUsuń