300 g karkówki
2 woreczki ciemnego ryżu
garść fasolek chińskich
1 cebula
3 ząbki czosnku
kawałek papryki czerwonej
listek pora
listek selera
sól
pieprz
pieprz ziołowy
szczypta imbiru
szczypta cynamonu
ocet winny
oliwa
sos sojowy ciemny
Mięso zamarynować w mieszance octu i oliwy z solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin.
Ryż ugotować i wyjąć z wody. Fasolki ugotować na półmiękko w osolonej wodzie i odcedzić.
Pokroić mięso w paseczki, cebulę i paprykę również w paseczki.
w wooku rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, włożyć mięso i kolejno cebulę, czosnek, paprykę , por i seler drobno posiekane. Przyprawy i sól do smaku. smażyć ok 20 min aż odparują wszystkie płyny, po ok 10 minutach dodać fasolki. Na koniec dodać ryż i wszystko dobrze podgrzać.
Opublikowany w
2 woreczki ciemnego ryżu
garść fasolek chińskich
1 cebula
3 ząbki czosnku
kawałek papryki czerwonej
listek pora
listek selera
sól
pieprz
pieprz ziołowy
szczypta imbiru
szczypta cynamonu
ocet winny
oliwa
sos sojowy ciemny
Mięso zamarynować w mieszance octu i oliwy z solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin.
Ryż ugotować i wyjąć z wody. Fasolki ugotować na półmiękko w osolonej wodzie i odcedzić.
Pokroić mięso w paseczki, cebulę i paprykę również w paseczki.
w wooku rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, włożyć mięso i kolejno cebulę, czosnek, paprykę , por i seler drobno posiekane. Przyprawy i sól do smaku. smażyć ok 20 min aż odparują wszystkie płyny, po ok 10 minutach dodać fasolki. Na koniec dodać ryż i wszystko dobrze podgrzać.
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.