300 g makaronu
150 g kurek
pół bakłażana
sól
pieprz
pieprz ziołowy
pół cebuli
200 ml śmietany 22%
szczypta kurkumy
1 łyżka masła
bazylia
natka pietruszki
Makaron (penne) ugotować.
Bakłażana wcześniej posolić, po upływie ok pół godziny przepłukać zimną wodą i osuszyć.
Na patelni rozgrzać masło, ułożyć najpierw bakłażan i pozwolić by się przyrumienił. Następnie dodać opłukane kurki, posiekaną cebulę , przyprawy i smażyć aż odparują soki.
Na koniec dodać śmietanę i kurkumę, wymieszać i chwilę pogotować sos.
Dodać makaron i podgrzać. Posypać świeżą bazylią i natką pietruszki.
150 g kurek
pół bakłażana
sól
pieprz
pieprz ziołowy
pół cebuli
200 ml śmietany 22%
szczypta kurkumy
1 łyżka masła
bazylia
natka pietruszki
Makaron (penne) ugotować.
Bakłażana wcześniej posolić, po upływie ok pół godziny przepłukać zimną wodą i osuszyć.
Na patelni rozgrzać masło, ułożyć najpierw bakłażan i pozwolić by się przyrumienił. Następnie dodać opłukane kurki, posiekaną cebulę , przyprawy i smażyć aż odparują soki.
Na koniec dodać śmietanę i kurkumę, wymieszać i chwilę pogotować sos.
Dodać makaron i podgrzać. Posypać świeżą bazylią i natką pietruszki.
Fajny pomysł na makaron. :)
OdpowiedzUsuń