1 mały bakłażan
pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
oregano
bazylia
Bakłażan pokroić na plastry, posolić i odstawić na godzinę. Po tym czasie przepłukać, ułożyć w brytfance na papierze, posypać oregano i bazylią, skropić oliwą i upiec ok 20 min w temp 180 st
Bakłażan przestudzić, włożyć do kubka blendera, dodać pomidory, czosnek, pieprz i trochę oliwy od pomidorków. Wszystko dobrze zmiksować.
Przed podaniem 1 łyżkę pesto podgrzać na patelni, dodać 2 łyżeczki śmietany i porcję makaronu. Podawać jako danie gorące.
pół słoiczka pomidorów suszonych w oliwie
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
oregano
bazylia
Bakłażan pokroić na plastry, posolić i odstawić na godzinę. Po tym czasie przepłukać, ułożyć w brytfance na papierze, posypać oregano i bazylią, skropić oliwą i upiec ok 20 min w temp 180 st
Bakłażan przestudzić, włożyć do kubka blendera, dodać pomidory, czosnek, pieprz i trochę oliwy od pomidorków. Wszystko dobrze zmiksować.
Przed podaniem 1 łyżkę pesto podgrzać na patelni, dodać 2 łyżeczki śmietany i porcję makaronu. Podawać jako danie gorące.
Bardzo oryginalny pomysł! Idealny dodatek do pasty. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuń