ciasto
1,5 szkl mąki
1 jajko
125 g masła
szczypta soli
1 łyżka utłuczonych drobniutko grzybów suszonych
pieprz ziołowy
szczypta proszku do pieczenia
nadzienie
250 g sera kanapkowego "falvita" lub innego tego typu
100 g białego sera
1 jajko
4 łyżki śmietany
pieprz,
pieprz ziołowy
szczypta chili w płatkach
świeże zioła; majeranek, bazylia, oregano, natka pietruszki
ok 500 g fasolek (fasolnik chiński)
Fasolnik umyć , związać 1- 2 gumkami i ugotować na parze (ok 15 min) Wyjąć, wystudzić.
Ciasto zagnieść, wylepić nim formę i nakłuć widelcem. Piekarnik nagrzać do 180 st , podpiec spód ok 12 min. W tym czasie widelcem rozgnieść produkty potrzebne do masy serowej wraz z drobno posiekanymi świeżymi ziołami.
Na podpieczony spód rozsmarować równo ser i równiutko od zewnątrz do samego środka spiralnie ułożyć fasolki . Posypać żółtym serem i oregano .. piec ok 40 min podawać z pomidorem i sosem słodko kwaśnym.
1,5 szkl mąki
1 jajko
125 g masła
szczypta soli
1 łyżka utłuczonych drobniutko grzybów suszonych
pieprz ziołowy
szczypta proszku do pieczenia
nadzienie
250 g sera kanapkowego "falvita" lub innego tego typu
100 g białego sera
1 jajko
4 łyżki śmietany
pieprz,
pieprz ziołowy
szczypta chili w płatkach
świeże zioła; majeranek, bazylia, oregano, natka pietruszki
ok 500 g fasolek (fasolnik chiński)
Fasolnik umyć , związać 1- 2 gumkami i ugotować na parze (ok 15 min) Wyjąć, wystudzić.
Ciasto zagnieść, wylepić nim formę i nakłuć widelcem. Piekarnik nagrzać do 180 st , podpiec spód ok 12 min. W tym czasie widelcem rozgnieść produkty potrzebne do masy serowej wraz z drobno posiekanymi świeżymi ziołami.
Na podpieczony spód rozsmarować równo ser i równiutko od zewnątrz do samego środka spiralnie ułożyć fasolki . Posypać żółtym serem i oregano .. piec ok 40 min podawać z pomidorem i sosem słodko kwaśnym.
Bardzo ciekawy wpis. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Coś niesamowitego....PYCHA !!!
OdpowiedzUsuń