400 ml rosołu
1 szkl wody
2 ziemniaki
2 marchewki
1 czerwona papryka
1 szkl pure z pieczonej dyni
1 cebula
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
bazylia oregano
śmietana
boczek wędzony surowy
Pure z dyni przygotować wcześniej, Należy kawałek dyni upiec skropiony oliwą przez ok 30 min w temp 170 st z termoobiegiem, Osączyć na durszlaku i zmiksować przy pomocy blendera.
Rosół wlać do garnka, uzupełnić wodą, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę i paprykę (lekko pokrojone) i przyprawy do smaku.
Ugotować do miękkości, zmiksować przy pomocy blendera , dodać pure z dyni i jeszcze raz zagotować.
Podawać ze śmietaną i dobrze przyrumienionym na patelni boczkiem.
Opublikowany w
1 szkl wody
2 ziemniaki
2 marchewki
1 czerwona papryka
1 szkl pure z pieczonej dyni
1 cebula
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
bazylia oregano
śmietana
boczek wędzony surowy
Pure z dyni przygotować wcześniej, Należy kawałek dyni upiec skropiony oliwą przez ok 30 min w temp 170 st z termoobiegiem, Osączyć na durszlaku i zmiksować przy pomocy blendera.
Rosół wlać do garnka, uzupełnić wodą, dodać ziemniaki, marchewkę, cebulę i paprykę (lekko pokrojone) i przyprawy do smaku.
Ugotować do miękkości, zmiksować przy pomocy blendera , dodać pure z dyni i jeszcze raz zagotować.
Podawać ze śmietaną i dobrze przyrumienionym na patelni boczkiem.
Opublikowany w
Wygląda pięknie:)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam do wzięcia udziału w konkursie z zupą w roli głównej: http://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html Pozdrawiam !
podana rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńMniam, smakowita :)
OdpowiedzUsuńI tak pięknie podana :)