2 udka z kurczaka
400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
listek laurowy
ziele angielskie
sól
pieprz
2 łyżeczki przyprawy Pasztet ardeński SKWORCU
3/4 szkl kaszy kukurydzianej lub mannej
Udka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, listek laurowy i ziele i ugotować rosół.
Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać 1 szkl rosołu i zmiksować na jednolitą masę, następnie stopniowo dodać mięso surowe i resztę rosołu, dodać kaszę kukurydzianą lub manną i ponownie zmiksować, gdyby była potrzeba , dodać jeszcze rosołu. Masa powinna być niezbyt gęsta. doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić jedną lub dwie keksówki. Piec w temp ok 150- 160 st przez godzinę.
Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam.
hmmm ciekawie i smacznie!!!
OdpowiedzUsuńSMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM
piecze się w kąpieli wodnej a nie zwyczajnie.
OdpowiedzUsuń