Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 października 2014

Pesto z natki


dwie duże garście natki pietruszki
2 łyżki ziaren słonecznika
1 łyżka ziaren dyni
1 łyżeczka sezamu
1 łyżeczka siemienia lnianego
1 szkl oliwy
2 łyżki startego parmezanu
sól
pieprz

Ziarna uprażyć na suchej patelni przez chwilę, wystudzić.
Natkę umyć, osuszyć. Odciąć grubsze gałązki i włożyć do kubka blendera 1/3, dodać oliwę i ziarna, zmiksować, dodać następną partię natki aż do zużycia. Gdyby zaszła potrzeba dodać jeszcze oliwy.
Na koniec dodać parmezan, sól i pieprz do smaku.

Pesto można zamrozić w małych porcyjkach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...