Trochę leniwie podeszłam do tych ciastek , użyłam gotowego ciasta i gotowego kajmaku..
Ale wyszły szybko i znikły równie szybko jak się pojawiły :)
2 op ciasta francuskiego
1 kostka masła
1 mała puszka kajmaku kakaowego
cukier puder
Ciasto francuskie pociąć na paseczki, nawinąć na rurki, upiec w 200 st przez ok 15 min.. (obserwować)
Rurki zdjąć z metalowych foremek.
Masło zmiksować na puszystą masę , dodać stopniowo kajmak, Przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką i nadziać rurki. Posypać cukrem pudrem.
Ale wyszły szybko i znikły równie szybko jak się pojawiły :)
2 op ciasta francuskiego
1 kostka masła
1 mała puszka kajmaku kakaowego
cukier puder
Ciasto francuskie pociąć na paseczki, nawinąć na rurki, upiec w 200 st przez ok 15 min.. (obserwować)
Rurki zdjąć z metalowych foremek.
Masło zmiksować na puszystą masę , dodać stopniowo kajmak, Przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką i nadziać rurki. Posypać cukrem pudrem.
Wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis do zrobienia na szybko dla niespodziewanych gości :)
OdpowiedzUsuńAle to musiało być dobre, om nom nom nom! :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjne!! Porwałabym taką rurkę.
OdpowiedzUsuń