połówka kurczaka
1 pętko kiełbasy wędzonej lub 100 g boczku
1,5 szkl grochu
por
marchewka
pietruszka
3 ziemniaki
cebula
sól
pieprz
pieprz ziołowy
bazylia
oregano
ziele angielskie
Warzywa obrać i pokroić . Kurczaka umyć zalać wodą , dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę i ziele angielskie i ugotować na wolnym ogniu razem z grochem. Wyjąć mięso, włożyć ziemniaki.
Mięso oddzielić od kości, podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy, dodać również kiełbasę lub boczek. Przyprawić do smaku i ugotować do miękkości ziemniaków. Na koniec posypać natką pietruszki.
Opublikowany w Kalendarzu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.