pół dyni piżmowej
200 g kurczaka pieczonego
garść żurawiny
1 cebula
2 ząbki czosnku
zielone liście pora usiekane ok 4 łyżki
oregano
szczypta lubczyku
chili w płatkach
sól
pieprz
przyprawa Biryani masala Skworcu 1 łyżeczka
2 łyżki oliwy
1 szkl ryżu
Dynię obrać, pokroić w kostkę lub przy pomocy specjalnej łyżeczki wyciąć kulki.
W garnku rozgrzać tłuszcz podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać ryż chwilę podsmażyć na sucho następnie dodać 2 szkl rosołu lub wody.. gotować przez ok 15 min. Następnie dodać mięso , dynię i resztę składników.
Dusić przez ok 15 min, dolać jeszcze wody by risotto nie było suche.
posypać natką pietruszki.
Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam w swojej kuchni.
W Twoim wykonaniu gotowanie nie tylko może być łatwe,ale i przyjemne i smaczne :) Widać to i mam ochotę się o tym przekonać :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://cukierkowegotowanie.wordpress.com/
świetna aranżacja dwóch pierwszych zdjęć, tworzy niesamowity klimat :)
OdpowiedzUsuń