danie dla dwóch osób
300 g boczku białego w plastrach
sól
pieprz
papryka suszona
4-5 plasterków pora
oliwa
2 ząbki czosnku
pół dyni hokkaido
1 jabłko
Boczek pokrojony w plastry zamarynować na kilka godzin w przyprawach posypać posiekanym drobno czosnkiem, skropić oliwą i odstawić do lodówki.
Boczek ułożyć w brytfance, obok dwie ćwiartki dyni , posypać solą i pieprzem.
na boczku ułożyć ósemki jabłek i pora.
Piec w temp ok 180 st przez 30- 35 min.
300 g boczku białego w plastrach
sól
pieprz
papryka suszona
4-5 plasterków pora
oliwa
2 ząbki czosnku
pół dyni hokkaido
1 jabłko
Boczek pokrojony w plastry zamarynować na kilka godzin w przyprawach posypać posiekanym drobno czosnkiem, skropić oliwą i odstawić do lodówki.
Boczek ułożyć w brytfance, obok dwie ćwiartki dyni , posypać solą i pieprzem.
na boczku ułożyć ósemki jabłek i pora.
Piec w temp ok 180 st przez 30- 35 min.
Świetny pomysł na boczek, mój mąż byłby zachwycony takim daniem :-) pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuń