Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 grudnia 2014

Biały boczek pieczony z dynią hokkaido i jabłkiem

danie dla dwóch osób

300 g boczku białego w plastrach
sól
pieprz
papryka suszona
4-5 plasterków pora
oliwa
2 ząbki czosnku
pół dyni hokkaido
1 jabłko

Boczek pokrojony w plastry zamarynować na kilka godzin w przyprawach posypać posiekanym drobno czosnkiem, skropić oliwą i odstawić do lodówki.
Boczek ułożyć w brytfance, obok dwie ćwiartki dyni , posypać solą i pieprzem.
na boczku ułożyć ósemki jabłek i pora.
Piec w temp ok 180 st przez 30- 35 min.




1 komentarz:

  1. Świetny pomysł na boczek, mój mąż byłby zachwycony takim daniem :-) pozdrawiam cieplutko :-)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...