śledzie ok 6 płatów (marynowane lub solone)
100 g serka sałatkowego (Falvita)
3-4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
sól
pieprz
szczypta suszonej paprki
Ser utrzeć widelcem z jogurtem na jednolitą masę, doprawić do smaku solą, pieprzem , oliwą i octem. Śledzie zwinąć w rolmopsy z otworem w środku.
Napełnić serkiem Udekorować oliwkami, papryczką i listkami oregano.
Resztę serka ułożyć dookoła rolmopsów.
Ja użyłam śledzie marynowane w occie, ale można użyć zwykłe solone matiasy.
Wersja wigilijna 2014
Opublikowany w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.